Email Jelszó

Elfelejtett jelszó

 

Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő

Magyarország és az EU országainak közbeszerzési hirdetményei

Az Európai Bizottság eredményesebb közberuházásokat szeretne hatékonyabb közbeszerzések révén 2017-10-12

Az Európai Bizottság az egységes piac megerősítése és az európai beruházások ösztönzése érdekében kezdeményezést terjesztett elő a közbeszerzések hatékonyságának növelésére.

Az uniós bizottság arról tájékoztatott, hogy az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén bemutatott kezdeményezés szerint az eljárások egyszerűsítése és gyorsítása céljából törekedni kell a digitális technológia teljes körű kihasználására.

Az új közbeszerzési szabályok nyújtotta lehetőségek révén az uniós tagországok bátran építsenek ki partnerségeket a hatóságokkal és az érdekeltekkel annak érdekében, hogy a közbeszerzés feltételei a gyakorlatban is javulhassanak - húzták alá.

Jyrki Katainen munkahelyteremtésért, növekedésért, beruházásokért és versenyképességért felelős uniós biztos elmondta: a bizottság a közbeszerzés teljes potenciálját ki szeretné használni és gondoskodni arról, hogy az a 2 billió euró, amit évente közszolgáltatásokra és közhasznú termékekre fordít az unió, gazdasága fellendítését, az innovációt és fenntarthatósági célkitűzései megvalósítását szolgálja.

Elzbieta Bienkowska belső piacért, valamint az ipar- és vállalkozáspolitikáért, és a kis- és középvállalkozásokért felelős biztos hozzátette, az állami hatóságoknak bátrabban kell élniük a közbeszerzéssel, mint olyan stratégiai eszközzel, amellyel az adófizetők pénze hatékonyabban felhasználható, és amely hozzájárul az innovatívabb, fenntarthatóbb és versenyképesebb gazdaság kialakításához.

Az előterjesztett kezdeményezés szerint többek között célszerű lenne a tagállamoknak a közbeszerzési politikákhoz kapcsolódóan olyan stratégiai megközelítést kidolgozniuk, amely nagyobb mértékben veszi figyelembe az innovációs, zöld és szociális szempontokat a közbeszerzési szerződések odaítélésekor.

Az előterjesztés szerint könnyebb hozzáférést kell biztosítani a kkv-knak a közbeszerzési piacokhoz az Európai Unióban és az uniós vállalkozások számára az unión kívüli országokban. Javítani kell a beszerzési adatok átláthatóságán, sértetlenségén és minőségén. Digitalizálni kell a beszerzési eljárásokat, valamint szorosabb együttműködést kell kialakítani az ajánlatkérő szervek között Európa-szerte.

Mint elmondták, a bizottság ügyfélszolgálatot hoz létre, amelyhez a 250 millió eurót meghaladó becsült értékű projektek esetében már kezdeti fázisban speciális kérdésekkel lehet fordulni.

Azon projektek esetében, amelyek a tagállamok számára kiemelten fontosak vagy teljes becsült értékük több mint 500 millió euró, az illetékes hatóságok felkérhetik a bizottságot arra, hogy ellenőrizzék a teljes beszerzési tervet az uniós beszerzési jogszabályoknak való megfelelés szempontjából. Ezáltal jelentősen csökkenhet a bizonytalanság, a késedelem és a jogi természetű problémák felvetődésének esélye - közölték.

forrás: MTI

 

Vissza

Közbeszerzési hirdetmény figyelés

Közbeszerzési hirdetmény figyelő szolgáltatásunk segítségével

Magyarország és az Európai Unió országainak (TED) összes megjelent közbeszerzési hirdetményét figyelheti.

Naponta, e-mailben kapja meg az Önt érdeklő új kiírásokat testreszabottan.

Archívumunk segítségével böngészhet a korábban megjelenő hirdetmények között is.

[Tovább]

Közbeszerzési információk

Közbeszerzési információkat tartalmazó aloldalunkon összefoglaljuk a közbeszerzéssel kapcsolatos alapvető tudnivalókat, melyek segíthetik látogatóinkat a hatékony és gyors információszerzésben. A többi között az alábbi témákról olvashat.

[Tovább]

Rólunk

2009 óta foglalkozunk közbeszerzési hirdetmény figyelő szolgáltatással. Szeretnénk, ha a csapatunk az Európai Uniós közbeszerzési információs piac jelentős szereplőjévé válna. Olyan, minden Uniós országra kiterjedő portál rendszer kialakítása a célunk, amelyen keresztül a potenciális pályázók hozzájuthatnak a közbeszerzési kiírásokkal kapcsolatos releváns információkhoz, így nagymértékben megkönnyítenénk számukra új vevők, megrendelések szerzését belföldön és külföldön egyaránt.

[Tovább]

Naptár

Naptárunkkal nyomon követheti, melyik nap hány darab közbeszerzési pályázatnak jár le a beadási határideje.

2018
Május
  • H
  • K
  • Sz
  • Cs
  • P
  • Sz
  • V

Térkép

Érdekli, hogy melyik megyében hány darab aktív közbeszerzési pályázat érhető el jelenleg? Vigye a kurzort a megfelelő megyére, és megtudhatja!

Nuts térkép