Email Jelszó

Elfelejtett jelszó

 

Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő

Magyarország és az EU országainak közbeszerzési hirdetményei

Egyre kevesebb a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzés 2018-02-01

A Közbeszerzési Hatóság Elnöke 2018. január 23-án tartotta évértékelő sajtótájékoztatóját, melyen hangsúlyozta, hogy a Hatóság szigorú ellenőrzési gyakorlatának köszönhetően a magyar közbeszerzési eljárásokat egyre nagyobb és átláthatóbb verseny jellemzi.

A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások tekintetében Rigó Csaba Balázs kiemelte, hogy az eljárások száma 2016-hoz képest mintegy 45%-kal csökkent. A jogszerű magatartások elterjesztéséhez nagymértékben hozzájárul a Közbeszerzési Döntőbizottság tevékenysége is, amely következetes bírságolási gyakorlata szerint súlyos jogsértések esetén komoly bírságokat szab ki, míg egyéb esetekben segítő jelleggel lép fel. A Döntőbizottság által kiszabott bírságok összege 2017-ben több, mint 800 millió forintot tett ki, mely bírságbevétel a központi költségvetés részét képezi.

A Közbeszerzési Hatóság Európában is egyedülálló módon az eljárások jogszerűsége mellett a megkötött szerződések teljesítését és azok módosítását is vizsgálja, a szerződésellenőrzések nyomán kezdeményezett jogorvoslati eljárások eredményeként a Döntőbizottság több mint 515 millió forint bírságot szabott ki 2017-ben.

2018-ban a Hatóság az átláthatóság és a tiszta verseny biztosítása mellett a fenntarthatóságra is kiemelt figyelmet fordít, meghirdeti ugyanis „A fenntartható közbeszerzések éve” programot.

 

forrás: kozbeszerzes.hu

 

Vissza

Közbeszerzési hirdetmény figyelés

Közbeszerzési hirdetmény figyelő szolgáltatásunk segítségével

Magyarország és az Európai Unió országainak (TED) összes megjelent közbeszerzési hirdetményét figyelheti.

Naponta, e-mailben kapja meg az Önt érdeklő új kiírásokat testreszabottan.

Archívumunk segítségével böngészhet a korábban megjelenő hirdetmények között is.

[Tovább]

Közbeszerzési információk

Közbeszerzési információkat tartalmazó aloldalunkon összefoglaljuk a közbeszerzéssel kapcsolatos alapvető tudnivalókat, melyek segíthetik látogatóinkat a hatékony és gyors információszerzésben. A többi között az alábbi témákról olvashat.

[Tovább]

Rólunk

2009 óta foglalkozunk közbeszerzési hirdetmény figyelő szolgáltatással. Szeretnénk, ha a csapatunk az Európai Uniós közbeszerzési információs piac jelentős szereplőjévé válna. Olyan, minden Uniós országra kiterjedő portál rendszer kialakítása a célunk, amelyen keresztül a potenciális pályázók hozzájuthatnak a közbeszerzési kiírásokkal kapcsolatos releváns információkhoz, így nagymértékben megkönnyítenénk számukra új vevők, megrendelések szerzését belföldön és külföldön egyaránt.

[Tovább]

Naptár

Naptárunkkal nyomon követheti, melyik nap hány darab közbeszerzési pályázatnak jár le a beadási határideje.

2018
Május
  • H
  • K
  • Sz
  • Cs
  • P
  • Sz
  • V

Térkép

Érdekli, hogy melyik megyében hány darab aktív közbeszerzési pályázat érhető el jelenleg? Vigye a kurzort a megfelelő megyére, és megtudhatja!

Nuts térkép