Email Jelszó

Elfelejtett jelszó

 

Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő

Magyarország és az EU országainak közbeszerzési hirdetményei

Nemzetközi együttműködést kezdeményezett a Közbeszerzési Hatóság 2017-10-12

Magyarország Közbeszerzési Hatósága nemzetközi együttműködést kezdeményezett a V4-es tagországok, valamint Horvátország, Macedónia és Szerbia társzervezeteivel. Az együttműködés célja a jó gyakorlatok megosztása, valamint az EU-s források felhasználására irányuló uniós ellenőrzésekkel kapcsolatos tapasztalatcsere, közös álláspont kialakítása.

A magyar V4-es elnökség keretében a hazai Közbeszerzési Hatóság meghívását elfogadva a Visegrádi Négyek tagországai - a Cseh Köztársaság, Lengyelország és Szlovákia -, valamint Horvátország, Macedónia és Szerbia közbeszerzési szervezeteinek vezetői szeptember 21-én közös szakértői ülésen vettek részt Budapesten.

A rendezvényen a résztvevő országok szakértői megvitatták az Európai Uniós auditvizsgálatok gyakorlati tapasztalatait, valamint együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a jó gyakorlatok és a régióban tapasztalható uniós auditvizsgálatok eredményeinek további megosztása, valamint a szervezetek közötti folyamatos együttműködés elősegítése érdekében.

Fotó: Aradi Barna

A régió közbeszerzési szervezeteinek együttműködése kulcsfontosságú nemcsak Magyarország, de a régió valamennyi országa számára, az Európai Unió auditorai ugyanis hajlamosak eltérően megítélni egyes kérdéseket a tagországokban az EU-s források felhasználásának ellenőrzése során, ami bizonytalanságot okoz.

„A Közbeszerzési Hatóság nemzetközi jó gyakorlatokat is alkalmazva biztosítja a hazai közbeszerzések, így a közpénzek felhasználásának átláthatóságát. Célunk, hogy a Visegrádi Négyek és a régió további országai körében közös álláspontot alakítsunk ki az EU-s források felhasználását vizsgáló auditok kapcsán. Erre amiatt van szükség, mert Brüsszel sok esetben eltérően ítéli meg a tagállamokat a források felhasználásának ellenőrzése során, tehát amit adott esetben egy tagállamnak hibaként, javítandó pontként felró, az más tagállam esetében nem vált ki negatív kritikát. Ezeket az anomáliákat szeretnénk feltárni és közös fellépéssel az egységes ellenőrzési gyakorlat kialakítását erősíteni – fogalmazott Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke.

Fotó: Aradi Barna

Az együttműködési szándéknyilatkozat aláírásával a résztvevő országok közbeszerzési szervezetei vállalják, hogy kölcsönösen megosztják információikat, jó gyakorlataikat és tapasztalataikat – különösen az EU-s források felhasználásának auditjaival kapcsolatban, valamint a jövőben további konferenciákat, szakmai üléseket szerveznek, hogy mindezeket személyesen is megvitathassák.

Fotó: Aradi Barna

„Dr. Boros Anita a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára a szakértői ülésen elhangzottakkal kapcsolatban tájékoztatta a Hatóság képviselőt, hogy a minisztérium közvetlen tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó többségi állami tulajdonú gazdasági társaságok esetében 2016-ban a projektek kevesebb, mint 7%-ában indult szabálytalansági eljárás, legtöbbször a közbeszerzési szabályok vélt megsértése miatt, azonban a lefolytatott közbeszerzési eljárások mindössze 0,7%-ában került sor szabálytalanság megállapítására.”

forrás: kozbeszerzes.hu

 

Vissza

Közbeszerzési hirdetmény figyelés

Közbeszerzési hirdetmény figyelő szolgáltatásunk segítségével

Magyarország és az Európai Unió országainak (TED) összes megjelent közbeszerzési hirdetményét figyelheti.

Naponta, e-mailben kapja meg az Önt érdeklő új kiírásokat testreszabottan.

Archívumunk segítségével böngészhet a korábban megjelenő hirdetmények között is.

[Tovább]

Közbeszerzési információk

Közbeszerzési információkat tartalmazó aloldalunkon összefoglaljuk a közbeszerzéssel kapcsolatos alapvető tudnivalókat, melyek segíthetik látogatóinkat a hatékony és gyors információszerzésben. A többi között az alábbi témákról olvashat.

[Tovább]

Rólunk

2009 óta foglalkozunk közbeszerzési hirdetmény figyelő szolgáltatással. Szeretnénk, ha a csapatunk az Európai Uniós közbeszerzési információs piac jelentős szereplőjévé válna. Olyan, minden Uniós országra kiterjedő portál rendszer kialakítása a célunk, amelyen keresztül a potenciális pályázók hozzájuthatnak a közbeszerzési kiírásokkal kapcsolatos releváns információkhoz, így nagymértékben megkönnyítenénk számukra új vevők, megrendelések szerzését belföldön és külföldön egyaránt.

[Tovább]

Naptár

Naptárunkkal nyomon követheti, melyik nap hány darab közbeszerzési pályázatnak jár le a beadási határideje.

2018
Február
  • H
  • K
  • Sz
  • Cs
  • P
  • Sz
  • V

Térkép

Érdekli, hogy melyik megyében hány darab aktív közbeszerzési pályázat érhető el jelenleg? Vigye a kurzort a megfelelő megyére, és megtudhatja!

Nuts térkép