Email Jelszó

Elfelejtett jelszó

 

Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő

Magyarország és az EU országainak közbeszerzési hirdetményei

Koronavírus járvány előtti szinten a közbeszerzési piac 2021-08-05

2021 első félévében 3781 db eredményes közbeszerzési eljárást folytattak le, melyek összértéke 1630 milliárd Ft volt, mely a 2020. év azonos időszakához viszonyítva (1346 milliárd Ft) 21%-os értéknövekedést mutat.

A gazdaság húzóerejét jelentő mikro-, kis- és középvállalkozások összesen 1095 milliárd Ft értékben nyertek el közbeszerzéseket. Ez az érték a teljes piac több, mint kétharmada, 67,2%, míg darabszámot tekintve megközelíti a 87%-ot.
Ez azt jelenti, hogy a kkv-k által elnyert közbeszerzések összértéke közel 50 milliárd Ft-tal meghaladja a járvány előtti szintet.

„Az egész gazdaság teljesítménye szempontjából jó hír a közbeszerzési piac élénkülése, hiszen ezáltal több forrás áramlik a gazdaságba, nagyrészt a mikro-, kis- és közepes vállalkozásokhoz, mely jelentős lökést ad a koronavírus-járvány okozta visszaesést követően a gazdasági fellendülésnek. Ellenőrzési és edukációs tevékenységünknek, illetve a Közbeszerzési Döntőbizottság következetes bírságolási gyakorlatának is köszönhetően a jogszerűség folyamatosan nő, a korrupciós kockázat pedig csökken” – emelte ki Dr. Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság elnöke.

A közbeszerzési eljárások száma (db) és értéke (Mrd Ft) főbb beszerzési tárgyak szerint 2021 első félévében

Továbbra is az építési beruházás bizonyult a legjelentősebb kategóriának a beszerzések tárgyát tekintve. A közbeszerzési eljárások 42,1 %-át, míg étékének 58,6 %-át tették ki.
Az eljárások 31%-át, értéküknek pedig 19,9 %-át árubeszerzések alkották, míg az eljárások maradék 26,9 %-át, érték szerint pedig 21,5 %-át a szolgáltatás-megrendelések alkották.
A tavalyi év hasonló időszakához képest az építési beruházások közbeszerzéseinek száma és értéke jelentősen növekedett. Számuk kb. 200 db-bal, értékük pedig közel 200 Mrd Ft-tal haladta meg 2020 azonos időszakát.

2021 első félévében minden eredményesen lefolytatott 100 közbeszerzési eljárásból 87 db-ot a kkv-k nyertek, ugyanakkor minden közbeszerzésben elköltött 100 Ft-ból 68 Ft-ot a kkv-k vittek.
Az idei első félévben a nyertes kkv-t tartalmazó eljárások értéke kb. 50 Mrd Ft-tal meghaladta a koronavírus-járvány előtti időszakban mért 2019-es első félévi adatot.

 

Forrás: kozbeszerzes.hu

 

Vissza

Közbeszerzési hirdetmény figyelés

Közbeszerzési hirdetmény figyelő szolgáltatásunk segítségével

Magyarország és az Európai Unió országainak (TED) összes megjelent közbeszerzési hirdetményét figyelheti.

Naponta, e-mailben kapja meg az Önt érdeklő új kiírásokat testreszabottan.

Archívumunk segítségével böngészhet a korábban megjelenő hirdetmények között is.

[Tovább]

Közbeszerzési információk

Közbeszerzési információkat tartalmazó aloldalunkon összefoglaljuk a közbeszerzéssel kapcsolatos alapvető tudnivalókat, melyek segíthetik látogatóinkat a hatékony és gyors információszerzésben. A többi között az alábbi témákról olvashat.

[Tovább]

Rólunk

2009 óta foglalkozunk közbeszerzési hirdetmény figyelő szolgáltatással. Szeretnénk, ha a csapatunk az Európai Uniós közbeszerzési információs piac jelentős szereplőjévé válna. Olyan, minden Uniós országra kiterjedő portál rendszer kialakítása a célunk, amelyen keresztül a potenciális pályázók hozzájuthatnak a közbeszerzési kiírásokkal kapcsolatos releváns információkhoz, így nagymértékben megkönnyítenénk számukra új vevők, megrendelések szerzését belföldön és külföldön egyaránt.

[Tovább]

Naptár

Naptárunkkal nyomon követheti, melyik nap hány darab közbeszerzési pályázatnak jár le a beadási határideje.

2021
Október
  • H
  • K
  • Sz
  • Cs
  • P
  • Sz
  • V

Térkép

Érdekli, hogy melyik megyében hány darab aktív közbeszerzési pályázat érhető el jelenleg? Vigye a kurzort a megfelelő megyére, és megtudhatja!

Nuts térkép