Email Jelszó

Elfelejtett jelszó

 

Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő

Magyarország és az EU országainak közbeszerzési hirdetményei

Útmutató az innovációs partnerség alkalmazásához 2018-11-26

 A hatóság pénteki tájékoztatásában felidézte, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium, illetve a Közbeszerzési Hatóság októberben együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy erősítsék Magyarországon az innovációs célú közbeszerzések hatékonyságát és elterjedését.

Az együttműködés aktualitása, hogy a Közbeszerzési Hatóság elkészítette az innovációs partnerség alkalmazásának egyes kérdéseiről szóló útmutató tervezetét - közölték. Az innovációs partnerség egy olyan speciális közbeszerzési eljárás típus, amelynek célja egy még nem létező innovatív szolgáltatás vagy termék beszerzése.

A Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács egyhangúlag elfogadta az útmutatót, amely kitér az innovációs partnerség alkalmazásának eseteire, az innovációs partnerség tárgyára, illetve az ajánlatok bírálatának speciális szabályaira. Ezen túl szól a kutatási és fejlesztési projektek bemutatásáról, az innovációs partnerség és az egyéb eljárások kapcsolatáról, valamint iránymutatást kíván adni a partnerségi szerződés tartalmi elemeinek meghatározásához, köztük kiemelten a szellemi tulajdonjogok rendezéséhez.

A hatóság közleményében hangsúlyozza: a kutatás-fejlesztés és az innováció a magyar kormány gazdaságfejlesztési stratégiájának fontos részét jelenti. Amellett, hogy a k+f+i tevékenység a gazdasági versenyképesség és a társadalmi jólét növelésének egyik kulcseleme, kiemelt szerepet játszik a környezeti fenntarthatóság biztosítása terén is. Mindezek érdekében az Európai Unió és ezzel összhangban Magyarország is kiemelt célként kezeli, hogy a magánberuházások bevonzása érdekében növelje a kutatásra-fejlesztésre fordított közkiadásokat.

A Tanács útmutatója itt érhetó el.

Forrás: MTI

 

Vissza

Közbeszerzési hirdetmény figyelés

Közbeszerzési hirdetmény figyelő szolgáltatásunk segítségével

Magyarország és az Európai Unió országainak (TED) összes megjelent közbeszerzési hirdetményét figyelheti.

Naponta, e-mailben kapja meg az Önt érdeklő új kiírásokat testreszabottan.

Archívumunk segítségével böngészhet a korábban megjelenő hirdetmények között is.

[Tovább]

Közbeszerzési információk

Közbeszerzési információkat tartalmazó aloldalunkon összefoglaljuk a közbeszerzéssel kapcsolatos alapvető tudnivalókat, melyek segíthetik látogatóinkat a hatékony és gyors információszerzésben. A többi között az alábbi témákról olvashat.

[Tovább]

Rólunk

2009 óta foglalkozunk közbeszerzési hirdetmény figyelő szolgáltatással. Szeretnénk, ha a csapatunk az Európai Uniós közbeszerzési információs piac jelentős szereplőjévé válna. Olyan, minden Uniós országra kiterjedő portál rendszer kialakítása a célunk, amelyen keresztül a potenciális pályázók hozzájuthatnak a közbeszerzési kiírásokkal kapcsolatos releváns információkhoz, így nagymértékben megkönnyítenénk számukra új vevők, megrendelések szerzését belföldön és külföldön egyaránt.

[Tovább]

Naptár

Naptárunkkal nyomon követheti, melyik nap hány darab közbeszerzési pályázatnak jár le a beadási határideje.

2019
Június
  • H
  • K
  • Sz
  • Cs
  • P
  • Sz
  • V

Térkép

Érdekli, hogy melyik megyében hány darab aktív közbeszerzési pályázat érhető el jelenleg? Vigye a kurzort a megfelelő megyére, és megtudhatja!

Nuts térkép